14 d’ag. 2008

COMUNICAT DE LES CUP DEL GIRONÈS. EL NOSTRE POSICIONAMENT DAVANT ELS CONFLICTES LABORALS A LES EMPRESES CONCESSIONÀRIES DE SERVEIS PÚBLICS

En relació a les vagues dels treballadors i treballadores de diverses empreses que tenen concessions per a la realització de serveis públics (recollida de deixalles, aigües, etc..) volem reafirmar un cop més el nostre posicionament :
a) Som solidaris amb les lluites dels treballadors i treballadores per a tenir uns salaris i unes condicions laborals (convenis col·lectius) dignes. Denunciem que en tots els casos en conflicte els sous i les condicions de treball estaven sota mínims.
b) El fet de que es tracti de serveis públics i s’estableixin serveis mínims, no ha de ser pretext per a la reducció o anulació dels drets laborals i sindicals bàsics, entre ells el dret de vaga.
c) Som totalment contraris a l’externalització, per sistema, dels serveis públics, la qual cosa sembla haver esdevingut pràctica habitual de les nostres administracions públiques locals i comarcals.
d) Entenem que s’haurien d’estudiar els costos i els resultats d’un bon nombre de contractes atorgades, (i per atorgar), de cara a procedir a la municipalització (amb les convocatòries públiques de contractació de personal que siguin necessàries) dels serveis corresponents, com a solució més rendible en relació a la qualitat del treball i la satisfacció obtingudes.
e) Que en els casos que per part de les administracions públiques sembli més convenient la contractació externa d’algun servei públic determinat, no s’acceptin les ofertes que rebaixen els costos a base de salaris de misèria o de condicions de treball indignes.
f) En aquest sentit defensem les reivindicacions laborals de cara a establir convenis laborals d’àmbit territorial prou ampli, i amb condicions salarials i laborals dignes, que siguin de referència obligada a l’hora de confegir les ofertes de licitació de les empreses.
Finalment, insistim en que siguin anul·lades sancions i acomiadaments, i que, en els casos en que s’hagin vulnerat greument els drets de treballadors i treballadores, s’estableixin definitivament les relacions laborals i sindicals corresponents a la societat democràtica que tots reclamem.
Salt, agost de 2008 CUP-Gironès.

0 Comments: